Actueel: Gastdocenten gezocht

gastdocenten gezocht

De Scholengroep van Amnesty Nijmegen tracht mensen bewust te maken van de inhoud en het belang van de mensenrechten door voorlichting te geven op scholen en door het ontwikkelen van lesmateriaal over mensenrechten.

Functieomschrijving
Mensenrechteneducatie is volgens Amnesty wereldwijd een belangrijk wapen tegen schendingen van mensenrechten. Het is belangrijk dat jongeren leren wat mensenrechten zijn, welke afspraken hierover wereldwijd zijn gemaakt en wat van die afspraken terecht komt. Een scholenwerker speelt hierbij een belangrijke rol vanwege het directe contact met kinderen en jongeren en de uitdaging die dit biedt om na te denken en zich een mening te vormen over het onderwerp.

Vrijwilligers van de Scholengroep van Amnesty Nijmegen

 • onderhouden contacten met scholen in de buurt en de regio;
 • verzorgen lessen over mensenrechten op scholen in Nijmegen en omgeving;
 • helpen mee bij het zelf ontwikkelen van lesmaterialen over mensenrechten en Amnesty.

Competenties 

 • Heb je communicatieve vaardigheden, organisatietalent, creativiteit, kun je goed samenwerken en vertoon je initiatief? Allemaal mooi meegenomen, maar enthousiasme is het belangrijkste. Doceren kun je leren. Samen met anderen –we gaan in principe altijd minstens met z’n tweeën naar een school– geef je les en –minstens zo leuk– ontwikkel je lesmateriaal op het gebied van mensenrechten, voor basisschoolleerlingen vanaf groep 6 in het basisonderwijs tot en met volwassenenonderwijs.
 • Vaardigheden in het werken met computerprogramma’s, ervaring in lesgeven, taalvaardigheid, openstaan voor de denkwereld van jonge mensen, het is allemaal belangrijk, maar je kunt het gaandeweg leren. Niemand wordt voor de leeuwen gegooid. Er zijn mensen met jarenlange ervaring die je begeleiden.

Tijdsinvestering 

 • De tijdsinvestering is variabel: soms zijn er veel lesaanvragen, soms minder. Ook het aantal lessen en de lestijden zijn variabel en afhankelijk van de vraag van scholen. De tijdsinvestering kan variëren van 2 tot 10 uur per maand, tijdens schooluren.
 • Op de eerste dinsdag van elke maand wordt ’s avonds vergaderd. Geschatte tijdsinvestering: 2 uur per maand.
 • Deelname aan subgroepjes die lesmateriaal ontwikkelen is facultatief, maar een van de leukste en meest inspirerende onderdelen van het scholenwerk. Geschatte tijdsbesteding: 2 tot 4 uur per maand (gedurende een afzienbare periode).

Wat biedt Amnesty? 

 • Eigen cursus over mensenrechteneducatie
 • Jaarlijkse scholenwerkersdag in Amsterdam
 • Een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid.

Klik hier voor meer informatie.

Interesse? Neem contact op met Harry de Ridder.

24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

whats amnesty nijmegen facebook-eigenlogo vrouwenrechtengroep facebook

instagram instagram

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form