Actueel: Jihad van liefde - Mensenrechtendialoog

jihadvanliefde mensenrechtendialoog

Jihad van Liefde vertelt het aangrijpende verhaal van Mohamed El Bachiri, een metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek die zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen verloor bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016. Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader.

Jihad van Liefde is een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling, gebaseerd op het gelijknamige boek waarin David Van Reybrouck het verhaal van Mohamed optekende. Acteur Mohammed Azaay kruipt in de huid van deze gewone man, die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan.

Deze bijzondere voorstelling is op 20 maart in De Lindenberg te bezoeken. Klik hier voor meer informatie en boekingen.


Mensenrechtendialoog

mensenrechttendialoog logo250Is Mohamed de morele voortrekker waar we in deze tijden behoefte aan hebben? Ken je dat? Dat anderen een beeld van je hebben waar je je niet in herkent, sterker waar je je in gevangen voelt? Wat kun je ermee? Wat doe je ermee?
Angst ligt er vaak ten grondslag aan dat je geen contact maakt met de ander die jou kwaad heeft gedaan. Wil je de verbinding toch aangaan, hoe doe je dat dan? Stel dat je dit verhaal verder mag schrijven, wat komt daar dan in te staan?

Heb je zin om hierover verder te denken en te praten of wil je luisteren hoe anderen erover denken kom dan naar het nagesprek volgend op de voorstelling. Namens Amnesty Nijmegen nodigt Ben Loth je daarvoor van harte uit!

Locatie: De Lindenberg, Steigerzaal, Ridderstraat 23, Nijmegen
Voorstelling: Jihad van Liefde
Tickets: € 17,50
Nagesprek: Amnesty's Mensenrechtendialoog, gratis toegankelijk

 

24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

instagram facebook-eigenlogo whats amnesty nijmegen vrouwenrechtengroep facebook

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form