Actueel: Mensenrechtenbuddies gezocht!

mensenrechtenbuddies

In maart komt Dinah uit Kenia naar Nijmegen op uitnodiging van Shelter City Nijmegen (SCN), partner van Amnesty Nijmegen. Dinah werkt in de krottenwijken van Nairobi waar zij jonge vrouwen helpt op te komen voor hun rechten op het gebied van gezondheid (hiv/aid, vroege zwangerschappen) en empowerment.
Daarnaast is ze betrokken bij het People's Parliament, een tegenhanger van het corrupte parlement in Kenia. Dinah is de derde mensenrechtenverdediger van de tweede reeks van acht mensenrechtenverdedigers die tijdelijk een plek in Nijmegen krijgen. 

SCN zoekt voor Dinah mensenrechtenbuddies die onze gast kunnen begeleiden tijdens zijn verblijf in Nijmegen.

Buddies spelen een belangrijke rol in het zorgen voor een prettig en veilig verblijf in Nijmegen. De Shelter City-gasten strijden in hun thuisland voor mensenrechten, dit is vaak een moeizame en risicovolle strijd. Hierdoor staan ze onder zware druk.  Om ze een veilig en prettig verblijf in Nijmegen te kunnen bieden zijn er enkele belangrijke uitgangspunten:

  • De wensen en behoeften van de gast staan centraal.
  • De inzet van buddies is vrijblijvend en gaat in overleg tussen de gast, de buddy en Bureau Wijland.
  • De activiteiten die worden ondernomen met de gast zijn gericht op ontspanning of ondersteuning van de gast gedurende het verblijf in Nijmegen.
  • Er is een budget beschikbaar voor buddies om activiteiten te ondernemen en kosten te vergoeden.
  • Engels kunnen spreken is een pre voor onze gast Dinah. 

Geïnteresseerd? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., coödinator van SCN.


12 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Twitter

Dubbel Facebook

facebook-eigenlogo

facebook vrouwengroepamnestynijmegen

 

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten.

Login Form