Actueel: Mensenrechtenfilms voor BO, VO en MBO

actueel mtmeducatie

Lux-Educatie en de Scholengroep Amnesty Nijmegen slaan de handen ineen. Dit schooljaar worden er speciale ‘Movies that Matter-schoolvoorstellingen’ georganiseerd voor basisscholen, middelbare scholen en mbo’s.

Movies that Matter vertoont de allerbeste mensenrechtenfilms. De films snijden maatschappelijke thema’s aan op een indringende manier. Films die ogen openen, informeren en inspireren. Het gaat om films met thema’s die een jonge doelgroep aanspreken en die belangrijk zijn om te behandelen met de klas.

Scholen kunnen een filmvoorstelling in LUX boeken op de aangegeven data. De kosten zijn 4 euro per leerling. Er is gratis lesmateriaal beschikbaar en de film wordt na afloop besproken met de zaal of later op school. Daarbij wordt dieper ingegaan op het thema en op de filmbeleving. 


Basisonderwijs (groepen 7 en 8)

  • Bekas (speelfilm 92 min.)

Voortgezet onderwijs (onderbouw) vmbo/havo/vwo

Voortgezet onderwijs (bovenbouw) vmbo/havo/vwo en mbo


De films zijn in het Nederlands ondertiteld, de trailers zijn soms in het Nederlands, soms niet.

Schoolvoorstelling (en gastles) boeken? Neem contact op met Annelot Tijs, programmamaker Educatie van LUX: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 024-3816830.

24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Instagram/Facebook

instagram facebook-eigenlogo facebook vrouwengroepamnestynijmegen

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form