Actueel: Stuur de Afghanen niet terug

25mei2018 725

Op 18 februari protesteerden in Nijmegen, Amsterdam, Maastricht, Utrecht en tal van andere steden in heel Europa mensen met de boodschap: 'Stuur Afghanen niet terug'.

Afghanistan is helemaal niet veilig. Maar onze Europese regeringen kijken weg van de feitelijke situatie en blijven doorgaan met het terugsturen van vluchtelingen naar het land.

Het heeft nog niet geholpen. Om die reden komen op 25, 26 en 27 mei tien mensenrechtenorganisaties weer in actie om tegen het terugzenden van Afghanen te protesteren. Ze schrijven aan staatssecretaris Harbers en leden van de Tweede Kamer onderstaande brief:

Wij zijn zeer bezorgd over de (gedwongen) terugkeer van Afghaanse burgers. Uitzettingen vinden plaats terwijl er sprake is van een grootschalig, wijdverspreid conflict en ernstige mensenrechtenschendingen.

Gedwongen terugkeer naar Afghanistan is in strijd met het kernprincipe van het vluchtelingenrecht dat een vluchteling niet mag worden uitgezet naar een land waar zijn/haar leven of vrijheid wordt bedreigd.

Wij roepen u daarom op te stoppen met het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers naar Afghanistan totdat het weer mogelijk is om mensen in veiligheid en waardigheid terug te laten keren.

Amnesty International
Defence for Children
Don’t send Afghans back
Kerk in Actie
PAX
Save the Children
Stichting INLIA
Stichting LoS
UNICEF Nederland
VluchtelingenWerk Nederland

Kom op 25 mei tussen 13-17 uur naar de Openbare Bibliotheek De Mariënburg om de oproep van de tien organisaties te ondertekenen.
De Afghanen rekenen op u!
24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Twitter

Dubbel Facebook

facebook-eigenlogo

facebook vrouwengroepamnestynijmegen

 

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten.

Login Form