Actueel: The Miseducation Of Cameron Post

miseducation

Wanneer Cameron Post tijdens een schoolfeest (Montana, 1993) betrapt wordt als ze zoent met een meisje, sturen haar pleegouders haar naar een instituut om haar van haar homoseksuele gevoelens af te helpen. Op het kamp wonen allerlei jongens en meisjes die volgens hun ouders niet aan de normen voldoen. Door middel van psychotherapie, discipline en andere twijfelachtige methoden moeten de jongeren leren inzien waarom ze op dezelfde sekse vallen en hoe ervan af te komen. Met de hulp van God, veel bidden en het onderdrukken van verlangens en gevoelens moet het lukken. Althans, zo vindt de leiding. Voor de tieners is het allemaal vooral verwarrend: sommige proberen zich koste wat het kost aan de regels te houden, andere keren zich juist tegen de bizarre ideologie. Voor Cameron blijkt het instituut een uitstekende plek om andere ‘outcasts’ te ontmoeten. Mooie coming-of-agefilm over vriendschap, identiteit en het recht om jezelf te mogen zijn.


De trailer is in het Engels. De film is in het Engels en in het Nederlands ondertiteld.

Het onderwerp van de film is de conversietherapie (ook wel reparatietherapie of homotherapie genoemd), een aanpak waarmee met psychologische middelen wordt geprobeerd iemands homoseksuele of biseksuele oriëntatie te veranderen in een heteroseksuele. In een aantal landen, waaronder Nederland, zijn centra die zich in deze aanpak hebben gespecialiseerd.
Momenteel zijn er landen met een verbod op conversietherapie (voor minderjarigen) waaronder Malta, Zwitserland en Taiwan en ten minste zeventien staten van de VS. In diverse landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en België, is een algemeen verbod in voorbereiding. In Nederland wordt conversietherapie niet meer vergoed door verzekeringen.

kimberlyNa de film gaan we in gesprek met Kimberly. Zij is 25 jaar en student aan de Han in Nijmegen. Naast haar studie is ze al enkele jaren actief bij de LHBT+-jongerenorganisatie Dito!. Ze organiseerde de afgelopen twee jaar de Roze Week op de campus. Sinds een half jaar zit ze als penningmeester in het bestuur van Dito!

Datum: 11 december
Tijd: 19.30 u.
Locatie: Lux
Toegang: € 10,-, studenten: € 7,-

Movies that Matter on Tour is een samenwerking van Amnesty Nijmegen, Amnesty Studentengroep Nijmegen, Lux en Movies That Matter.24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

instagram facebook-eigenlogo whats amnesty nijmegen vrouwenrechtengroep facebook

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form