Victor Vroomkoning

victorvroomkoning750

Victor Vroomkoning (Boxtel 1938) schrijft 35 jaar gedichten. Zijn werk is vaak gebloemleesd, vertaald en onderscheiden onder andere met de Karel de Groteprijs, de oeuvreprijs van de stad Nijmegen. Hij was stadsdichter van Nijmegen van 2006-2008. Dit jaar verscheen bij De Arbeiderspers:TACHTIG, een bundel met zijn mooiste gedichten. Zijn gedichten zijn gepubliceerd in de tijdschriften: Brabant Literair, Bzzlletin, De Brakke Hond, De Contrabas, De Gids, De Revisor, De Tweede Ronde, De Vlaamse Gids, Deus ex Machina, Dietsche Warande & Belfort, Diogenes, Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschrift, Iambe, Krakatau, Kreatief, Liter, Maatstaf, Nieuw Letterkundig Magazijn, Nieuw Vlaams Tijdschrift, Nieuw Wereld Tijdschrift, Parmentier, Poëziekrant, Preludium, Randschrift, Restant, Septentrion, Tirade, Vlaanderen en Yang.

Voor een uitvoerig overzicht van werk en werkzaamheden, onder meer zijn prozateksten en separaat verschenen en gebloemleesde gedichten, zie zijn website www.victorvroomkoning.nl

24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

instagram facebook-eigenlogo whats amnesty nijmegen vrouwenrechtengroep facebook

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form