Filmdebat: Bigger Than Us

biggerthanus

Overal ter wereld vragen jongeren aandacht voor schijnbaar uiteenlopende problemen: klimaatontwrichting, inperking van de persvrijheid, sociale onrechtvaardigheid, voedselonzekerheid, mensenrechtenschendingen of een gebrek aan toegang tot onderwijs. Allemaal geloven ze dat het anders kan en moet, en dat zij het verschil kunnen maken. Zoals Melati, die er als kind met haar zusje voor zorgde dat de verkoop van plastic zakjes en wegwerpverpakkingen op Bali werd verboden. 

Voor deze hoopgevende film reist Melati, inmiddels twintig, de wereld rond, op zoek naar medestrijders. Leeftijdgenoten die misschien het nieuws niet halen, maar wel levens veranderen en soms zelfs redden. Een van hen is Mary, die naar Griekenland is gegaan om bootvluchtelingen te helpen. Ze wil zeker weten dat ze alles in haar macht heeft gedaan om de situatie te verbeteren, hoe klein haar bijdrage ook is. 

Ook in Malawi, Libanon, Brazilië, Oeganda en de Verenigde Staten ontmoet Melati jongeren die soms met gevaar voor eigen leven proberen de fouten van de generaties voor hen te repareren. Waar halen ze de kracht vandaan? Wat drijft hen?

Het filmdebat 'Bigger Than Us'  sluit aan bij de EU-campagne #Climateconnect. 

carmenGastspreker is de 23-jarige vrouwenrechtenactiviste Carmen* uit Venezuela. Carmen is woordvoerder van een non-profit organisatie die jonge meisjes ondersteunt als toekomstige vrouwelijke leiders op sociaal, politiek, burgerlijk, cultureel, educatief en wetenschappelijk gebied en op ondernemerschap.
Carmen houdt zich onder meer bezig met het documenteren, verspreiden en aan de kaak stellen van mensenrechtenschendingen in Venezuela.

* onwille van haar veiligheid kunnen we haar achternaam niet bekend maken.

Locatie: Lux
Datum: 18 mei
Tijd: 19.30 uur
Toegang: € 10- / € 7,- voor studenten

Movies That Matter On Tour is een samenwerking van Movies That Matter, Amnesty Nijmegen, Studentengroep Amnesty Nijmegen en Lux

24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

whats amnesty nijmegen facebook-eigenlogo vrouwenrechtengroep facebook

instagram instagram

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form