Online campagne 'Let's talk about YES'

letstalkaboutyes

Amnesty International is verheugd dat minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid de verkrachtingswetgeving in lijn wil brengen met internationale mensenrechtenverdragen. Alle vormen van onvrijwillige seks worden strafbaar als verkrachting. Daarmee geeft de minister gehoor aan de kritiek vanuit de samenleving, waaronder van Amnesty.

Eerder wilde de minister een nieuw delict introduceren ‘seks tegen de wil’ met de helft van de straf die op verkrachting staat. De minister heeft echter geluisterd naar alle maatschappelijke kritiek op dit voorstel en liet op 5 november aan de Tweede Kamer weten dat hij kiest voor een wet waarin alle vormen van onvrijwillige seks worden gekwalificeerd als verkrachting.

Wil je in actie komen? Doe dan mee met onze JA-muur


We stuurden een kaartje naar Minister Grapperhaus

letstalkaboutyes2

Klik hier voor de actie van 3 juli in boekhandel Dekker vd Vegt waarbij meer dan 100 kaarten getekend zijn en verstuurd naar de minister. Of kijk naar de acties van 4 en 5 september, wederom in Dekker vd Vegt en de St. Stevenskerk, waarbij 216 kaarten getekend en versrtuurd zijn.

Brief van minister Grapperhaus aan Amnesty
Minister Grapperhaus ontving t55.000 brieven en kaarten. Dat maakte toch indruk:

"Ik stel het bijzonder op prijs dat Amnesty nu op deze manier op de modernisering van de zedenwetgeving is aangesloten, want een belangrijk en ingrijpend onderwerp als seksueel grensoverschrijdend gedrag behoeft voortdurend aandacht. Dit sterkt mij in mijn motivatie om slachtoffers van seksueel geweld beter te beschermen."

en

"Graag ben ik bereid om na sluiting van de consultatietermijn met Amnesty International en andere betrokken partijen van gedachten te wisselen over de nieuwe wetgeving en de ontvangen reacties en adviezen. Mijn ministerie neemt binnenkort graag contact met u op om te bezien wat een goede manier is om deze gedachtenwisseling vorm te geven."

 

24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

whats amnesty nijmegen facebook-eigenlogo vrouwenrechtengroep facebook

instagram instagram

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form