Thema-avond over huiselijk geweld en mensenrechten

huiselijkgeweld

De thema-avond over huiselijk geweld en mensenrechten die de Vrouwenrechtengroep Amnesty Nijmegen zal op 8 maart, ter ere van Internationale Vrouwendag, plaatsvinden.

Huiselijk geweld omvat ernstige strafbare feiten, zoals lichamelijke en seksuele geweldpleging en bedreiging. Uit onderzoek blijkt dat huiselijk geweld op grote schaal voorkomt, ook in Nederland. Wereldwijd wordt één op de drie vrouwen ooit slachtoffer van seksueel geweld binnen een intieme relatie, meldt de VN. Volgens sommige internationale onderzoeken lopen vrouwen gemiddeld een zes tot zeven keer zo grote kans als mannen om serieus gewond te raken door geweld van hun partners.

Op de thema-avond zijn onze gastsprekers: Charlotte Hindriks, trainer van Moviera, ervaringsdeskundige Anita Wix, en Martine Goeman, verantwoordelijk voor het gender-programma van Amnesty Nederland.

Die avond zijn er ook optredens van theatergroep Binnenste Buiten, dichteres Marjolein Pieks en kunstenares Syl Tuerlings.24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

whats amnesty nijmegen facebook-eigenlogo vrouwenrechtengroep facebook

instagram instagram

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form