Ben Loth

dalesprijs01
Links 'laureaat' Ben Loth, midden voorzitter van de Jury en rechts Gerdi Verbeet van Nationaal Comité 4 & 5 Mei. Rechts naar Ben ziet u het schilderij van Ien Dales, naar wie de lezing en de prijs zijn vernoemd.

Nijmegen eert burgemeester Dales met de Burgemeester Dalesprijs en een jaarlijkse Burgemeester Daleslezing.

De Burgemeester Dalesprijs werd op 31 januari 2020 toegekend aan Ben Loth van Amnesty International Nijmegen. De prijs werd uitgereikt aansluitend op de jaarlijkse Burgemeester Daleslezing, die op die avond werd uitgesproken door Gerdi Verbeet.

De Burgemeester Dalesprijs, bestaande uit een oorkonde en een bedrag van 500 euro, is bedoeld ter ondersteuning van mensen en organisaties die zich inzetten voor de emancipatie van minderheden, de gelijke behandeling van achtergestelde groepen of de bestrijding van discriminatie.

dalesprijs02

De jury koos voor Ben Loth, vanwege zijn inzet bij Amnesty International Nijmegen. Hij viel als LHBT-coördinator de jury op door onder meer zijn inzet bij de Regenboogdialoog.

Er waren zo'n 150 bezoekers aanwezig onder wie diverse actieve leden van Amnesty Nijmegen.

dalesprijs03

Klik hier voor meer foto's in onze Fotogalerij.

24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

whats amnesty nijmegen facebook-eigenlogo vrouwenrechtengroep facebook

instagram instagram

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form