Vrijwilliger in beeld

Vrijwilliger in beeld - De Gelderlander 4 oktober 2010
Deze week zet Harry de Ridder zich op de kop af dertig jaar in voor Amnesty International. Hij is voorzitter van de Werkgroep Nijmegen. Maar buiten de bestuurlijke activiteiten is hij ook nog  altijd 'in het veld actief'.
"Ik geef samen met anderen voorlichting op scholen. Zelf lesmateriaal maken en op die manier leerlingen op een leuke manier kennis laten maken met kinder- en mensenrechten."
Op de scholen worden de kinderen op een speelse manier voorgelicht. "Zo spelen we het Vreemdelingenspel en laten we zien dat hoe moeilijk het is om te gaan werken in Nederland als je ergens anders vandaan komt."
Naast voorlichting heeft hij een breek takenpakket. "Vooral lokaal vragen we om aandacht voor onze activiteiten. Als organisatie hebben we toch de steun van het grote publiek nodig."  NAAM

 Harry de Ridder


 LEEFTIJD

 52 jaar


 WERKT BIJ

 Amnesty International


 VRIJWILLIGERS SINDS

 1980


Harry ziet dat zijn inspanningen niet voor niets zijn. "Mensen wetens ons steeds beter te vinden. Het is kennelijk toch een tijd waarin mensen gemotiveerd zijn iets voor anderen te doen. Op dit moment zijn er in Nijmegen ruim 4.500 mensen die Amnesty steunen. De Werkgroep telt veertig actieve vrijwilligers en we krijgen nog altijd nieuwe aanmeldingen."

Nieuwe helpende handers zijn altijd welkom bij de organisatie. Bijvoorbeeld in het Nicaraguaanse Masaya. Daar zet Amnesty Nijmegen zich in voor de rechten van gehandicapten. "Samen met onze partner Stichting Stedenband Nijmegen Masaya proberen we die mensen uit hun isolement te helpen en ervoor te zorgen dat ze toch naar school of aan het werk gaan. Vanuit Nijmegen ondersteunen we ze met geld en technische hulp. Het maken van flyer bijvoorbeeld, om zo de mensen te bereiken. Het is belangrijk werk."

24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

whats amnesty nijmegen facebook-eigenlogo vrouwenrechtengroep facebook

instagram instagram

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form