Vrouwenrechtengroep

vrouwenrechtengroep juni2022 zesleden 

De groep Nijmegen heeft als enige van Amnesty in Nederland een vrouwenrechtengroep. De groep richt zich op het onder de aandacht brengen van de mensenrechten van vrouwen.
De Vrouwenrechtengroep heeft filosofische avonden, debatten en (film- en theater)avonden georganiseerd over: 

In 2011 heeft de Vrouwenrechtengroep een speciaal Vrouwenlied laten componeren voor Internationale Vrouwendag in dat jaar, op tekst van de dichteres Marjolein Pieks en op muziek van dirigente José Doodkorte.

De Vrouwenrechtengroep heeft ook twee vrouwencasussen van Amnesty geadopteerd. De groep ondersteunt Azza Soliman van de Egyptische organisatie CEWLA (vrijgelaten in 2021) en Atena Daemi uit Iran die zich verzet tegen de doodstraf in haar land.

We zijn van plan om nog meer acties te bedenken en kunnen daarbij jouw hulp gebruiken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

logo15jaar
Zie ook de facebookpagina van de Vrouwenrechtengroep en de facebookpagina van de Werkgroep van Amnesty Nijmegen.
Ook verwijzen we graag naar de instagrampagina van de Vrouwenrechtengroep en de instagrampagina van de Werkgroep van Amnesty Nijmegen

Kijk ook naar dit filmpje van 'Altijd Wat Wijzer' dat duidelijk maakt waarom de strijd voor vrouwenrechten nog steeds nodig is:

We gebruiken daarbij graag het motto van Isabel Allende: "Ik kan u beloven dat vrouwen die samenwerken -verbonden, geïnformeerd en ontwikkeld- vrede en voorspoed kunnen brengen op deze verloren planeet."

 De Vrouwenrechtengroep herdenkt met warmte de oprichtster Hélène van der Sijp die 20 jaar lang contactpersoon van de groep is geweest en in december 2021 onverwacht is overleden.

24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

whats amnesty nijmegen facebook-eigenlogo vrouwenrechtengroep facebook

instagram instagram

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form