Logo's

Voor het logo vond Peter Benenson, de oprichter van Amnesty International, inspiratie bij het volgende Chinese spreekwoord: "Het is beter een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken."
Peter bedacht een brandende kaars als symbool voor het leven en de geest; het prikkeldraad dat de kaars omringt, staat symbool voor gevangenschap. Hij vroeg de kunstenars Diana Redhouse om dat idee voor hem in een logo te vertalen. Zij ontwierp het logo hiernaast waarmee Amnesty International bekend is geworden.

Inmiddels zijn er diverse varianten ontstaan die veel op elkaar lijken:
     

Twee totaal andere varianten zijn we ook op het Internet tegengekomen. De eerste komt van een organisatie die veel kritiek op Amnesty had; in dit logo lijkt iemand de kaars te willen doven (om zo het werk van Amnesty te stoppen?).

De tweede kaars is bijna opgebrand. Een teken dat het werk van Amnesty er bijna op zit?

 

De laatste varianten zijn van Amnesty zelf en verwijzen naar twee manieren om je voor Amnesty in te zetten. In de eerste variant zijn een pen en de kaars in elkaar geschoven. De pen verwijst natuurlijk naar het schrjven van brieven aan gevangenen of aan degenen die verantwoordelijk zijn voor hun opsluiting.
In de tweede variant zijn een computermuis en de kaars in elkaar geschoven. Dit logo komt van de Internetactie van Amnesty Nederland in het najaar van 1998 waarmee je via Amnesty met mensenrechtenactivisten kon 'chatten'.

  

 

24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

whats amnesty nijmegen facebook-eigenlogo vrouwenrechtengroep facebook

instagram instagram

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form