Coming Out Day 2017

Kom uit die benauwde kast! Op 11 oktober, de Coming Out Day, was er zoals elk jaar extra aandacht voor de moeizame tocht om je "andere" geaardheid te accepteren en ervoor uit te komen. Nederland is nog niet voltooid wat dat aangaat, om nog maar te zwijgen over de meer dan 70 buitenlanden met anti-homowetten.

De gemeente, COC, Dito, Openbare Bibliotheek De Mariënburg en Amnesty Nijmegen hebben zich opgemaakt om de stad te kleuren. Overal wapperden regenboogvlaggen, en er waren activiteiten in wijkcentra, op scholen en in verzorgingshuizen.

Zie ook het filmpje over Coming Out Day 2017 met een kleine rol voor onze LHBT-coördinator Ben Loth: https://www.facebook.com/boegbeeldinbeeld/videos/1646955802035369/ 

In de openbare bibliotheek was Amnesty op die woensdagmiddag aanwezig met de documentaire Out and About. Gedurende 30 minuten kon u op reis in Rusland, Kenia en Indonesië waar ouders dealen met hun verscheurdheid als hun kind uit de kast wil komen.

Ook was er gelegenheid om een petitie te tekenen waarin de overheid van Japan dringend gevraagd werd zowel qua wetgeving als qua cultuur stappen te zetten voor gelijke rechten en mogelijkheden van lhbt-ers. De relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht zijn niet strafbaar, maar de discriminatie jegens lhbt-ers is in Japan volop aanwezig. In gevangenissen is  veel sprake  van geweld van de kant van officials en van gedetineerden tegen met name transgenders en daar binnen weer tegen transvrouwen. Niet-erkende transvrouwen worden ondergebracht in mannengevangenissen en worden (gaande) hormoonbehandelingen geweigerd, met alle gevaarlijke consequenties.

Het team van Amnesty Nijmegen haalde in zes uur tijd zo'n 250 handtekeningen op.

comingoutday2017

 

24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

whats amnesty nijmegen facebook-eigenlogo vrouwenrechtengroep facebook

instagram instagram

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form