Demonstratie tegen de situatie in vluchtelingenkamp Moria

demomoria01

Op zondag 20 september was Amnesty Nijmegen als organisator en deelnemer aanwezig op het protest voor Moria. Samen met ruim 150 demonstranten werd er in park Brakkenstein gestreden voor de evacuatie van vluchtelingenkamp Moria, een plek op Lesbos dat al langer in de aandacht stond omdat de mensen onder mensonterende omstandigheden moesten leven. Na de branden in het kamp eerder die maand kwamen 13.000 mensen op straat te staan.

demomoria02

Demonstranten riepen de EU en de Nederlandse regering op om zo snel mogelijk te handelen en deze mensen op te vangen op een veilige plek in Europa. Extra aandacht ging uit naar de 500 weeskinderen. De Griekse regering heeft Nederland gevraagd om hen in Nederland op te nemen. Aan deze oproep is door de Nederlandse regering nog geen gehoor gegeven. Demonstranten hielden protestborden vast met teksten als "Evacuate Moria now" en "SOS Moria". Tijdens de demonstratie spraken Sadet Karabulut, Qader Shafiq en Ahmed Alsadeq de menigte toe.

demomoria03

 

24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

whats amnesty nijmegen facebook-eigenlogo vrouwenrechtengroep facebook

instagram instagram

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form