Kledingactie - Stop Seksueel Geweld

actie 14november02

Zaterdag 14 november voerden we met een aantal activisten van Amnesty Nijmegen actie tegen seksueel geweld in de binnenstad van Nijmegen. Door spreuken op witte kleding te schrijven wilden we de aandacht trekken van voorbijgangers en met hen in gesprek over 'consent' (het vragen van toestemming voor seksuele handelingen).

actie 14november01

Tussen de witte kleding hingen gele en oranje kledingstukken om zo het enorme aantal slachtoffers (1 op de 5 vrouwen en 1 op de 33 mannen) te laten zien. Door zichtbaar te maken hoe vaak seksueel geweld voorkomt en met mensen in gesprek te gaan over consent hopen we een groot aantal nieuwe slachtoffers te voorkomen. We hebben vele verschillende gesprekken gevoerd met allerlei voorbijgangers. Ook hoorden we mensen die langsliepen (en die ons niet wilden of durfden aan te spreken) onderling over de spreuken en over consent praten en daar zijn we ook heel erg bij mee!

actie 14november04

We willen iedereen bedanken die met ons het gesprek is aangegaan. Ook willen we iedereen bedanken die ons heeft geholpen door kleding te doneren: vrienden, familie, huisgenoten, buren en in het bijzonder kringloopwinkel ‘Kleren Goed’ en kringloopwinkel ‘Habbekrats’! Mede dankzij deze donaties was onze actie een succes!

24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

whats amnesty nijmegen facebook-eigenlogo vrouwenrechtengroep facebook

instagram instagram

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form