Write For Rights - Brievenbussen

Op 10 december was het de Dag voor de Rechten van de Mens en voerde Amnesty een schrijfactie tijdens de Write For Rights. Dat jaar was er vanwege corona helaas geen fysieke bijeenkomst, maar met de hand brieven schrijven kon je natuurlijk ook vanuit je eigen huis. In je eentje, met de buren, je vrienden of de hele familie. Amnesty bood daarvoor een thuisschrijfpakket aan. In het schrijfpakket vond je voorbeeldbrieven, ansichtkaarten om op te sturen naar de mensen voor wie we actievoerden, een Write for Rights-pen en extra informatie over de actie. In Nijmegen ging dat vergezeld van een livestream.

De brieven en kaarten voor Write For Rights kon je inleveren bij een van de Amnesty-brievenbussen in de stad. Zo hoefde je geen postzegels te plakken, wij deden de brieven gebundeld op de post. Aanvankelijk kon dat op vijf verschillende plekken, maar door de lockdown van vier dagen na de Write for Rights vielen de bibliotheek De Mariënburg en het kantoor van de theatergroep Gras af. Over bleven: het Stadhuis en Hubert. De Studentenkerk ging ook dicht, maar de brieven konden in de gewone bus gegooid worden en later opgehaald worden.

In Amnesty's brievenbussen kwamen er 637 brieven en briefkaarten binnen. Dat is zo'n kwart van het aantal opgehaalde brieven van de fysieke Write for Rights van vorig jaar (van zowel de W4R van Amnesty Nijmegen als de W4R van de Studentengroep AI Nijmegen). Laten we er maar van uitgaan dat de Write for Rights 2021 weer in de De Mariënburg mogelijk is. De afspraak met de bieb  is al gemaakt: zaterdag 11 december 2021 van 10-17 uur. 

brievenbussen
De brievenbussen in de bibliotheek De Mariënburg, in het Stadhuis en in de Studentenkerk

24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

whats amnesty nijmegen facebook-eigenlogo vrouwenrechtengroep facebook

instagram instagram

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form