Write for Rights - Livestream

livesteam 10122020 750 01
Host Eva Eikhout en burgemeester Hubert Bruls

Ondanks de omstandigheden dit jaar lieten Amnesty Nijmegen en Nijmegen for Yulia zich niet tegenhouden om weer in actie te komen voor onrecht tijdens de jaarlijkse Write for Rights op 10 december, de Dag van de Mensenrechten. Waar we altijd een drukbezochte schrijfmarathon hadden in Bibliotheek de Marienburg, werd dit jaar gekozen voor een coronaproof livestream/zoommeeting, uitgezonden vanuit de Stevenskerk.

Na een opening door burgermeester Bruls kwamen, onder leiding van presentator Eva Eikhout, verschillende bekende Nijmegenaren optreden en werden de cases besproken waarvoor dit jaar kon worden geschreven. Van spoken word artist Sandra Pham en Theathergroep Gras tot stadsdichter Wout Waanders konden mensen vanuit huis meekijken en onder muzikale begeleiding van voormalige Nijmegenaar van het Jaar Rhea Elise Khoeblal meeschrijven met de schrijfpakketten die bij hen thuis bezorgd waren. Ook Nijmegen for Yulia, Amnesty Studentengroep Nijmegen en Amnesty Nijmegen kwamen in beeld om te vertellen over de verschillende cases waarvoor geschreven kon worden.

Tijdens het panelgesprek tussen Dare to Decolonize, Pride Photo Nijmegen, Roze Woensdag en de Nachtburgermeester werden mensenrechten in de eigen stad besproken. Al met al was het een mooie avond en zijn we blij met alle Nijmegenaren die hebben geschreven voor onze tien mensenrechtenactivisten.

Zie ook onze Fotogalerij.

livestream 10122020 750 02
Nicky van Theatergroep GRAS

24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

whats amnesty nijmegen facebook-eigenlogo vrouwenrechtengroep facebook

instagram instagram

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form