Een persoonlijk verslag

helenverslagVerslag: Helen Nagelhout (16 jaar, jongste lid van Amnesty Nijmegen)

Een bijzonder goed geslaagde avond
10 december 2012 begon voor veel mensen als een gewone dag. Niet heel bijzonder, maar voor meer dan honderd mensen was het een erg speciale dag. Een dag waar Amnesty Nijmegen al een paar maanden naar toe leefde. Ons geduld en harde werk werden uiteindelijk beloond. De Mensenrechtenpubquiz op maandag 10 december was een groot succes. Wat was precies zo bijzonder? Vraagt u zich misschien af. Nou, dat ga ik u nu vertellen.

Waarom werd er iets georganiseerd?
Deze speciale avond werd georganiseerd door Amnesty Nijmegen ter ere van de Dag van de Rechten van de Mens, ter ere van het 40-jarige bestaan van Amnesty Nijmegen én ter ere van het 10-jarige bestaan van de Vrouwenrechtengroep. We hadden heel wat te vieren, dus hebben we er iets speciaals van gemaakt.

Wie waren er allemaal?
Amnesty Nijmegen had vier prominenten uitgenodigd: muzikant Dotan, polemoloog Leon Wecke, Amnesty jongerenbestuurslid Jeanine Wubbels en de voorzitter van de Adviescommissie Allochtonen Amar Selman. Marjolein Pieks, de Poëziekoerier was ook aanwezig. Daarbij kwam Wethouder Tankir nog even langs en er waren natuurlijk zo’n honderd bezoekers, waaronder veel jongeren. Ook waren de meeste leden van Amnesty Nijmegen en de Vrouwenrechtengroep van de partij.
Onze presentator was Willem Elbers. Hij heeft samen met zijn twee lieftallige assistentes Nawal en Laura de avond aan elkaar gepraat. Ook stelde hij de vragen in de pubquiz, terwijl Nawal en Laura de prominenten interviewden.

Wat werd er nou eigenlijk georganiseerd?
We hadden een druk, druk, druk programma. De prominenten werden voorgesteld, Marjolein Pieks las haar twee gedichten voor “Inburgeringsvraag 84a” en “Als op dit moment”. We hadden drie quizrondes. Elke prominent werd geïnterviewd, we hebben een film over Dotan’s reis naar Nigeria bekeken. We hebben de film “En als op ’n dag” van Heddy Honigmann gezien en natuurlijk een liveconcert van Dotan beluisterd!

Enne, heeft er ook iemand gewonnen?
De pubquiz is gewonnen door Paula van den Dool met maar liefst 17 punten. Van de prominenten was Jeanine Wubbels de beste, zij had 15 punten. Beide kregen een cadeaumand met daarin onder andere een CD van Dotan. Helaas kon Jeanine haar prijs niet persoonlijk in ontvangst nemen aangezien ze al weer naar Groningen had moeten gaan om de laatste trein op rijd te kunnen halen.

Hoe was de pubquiz?
De pubpuiz was een succes. Al had menig bezoeker wel wat moeite met de vragen, het was wel erg interessant. De vragen gingen natuurlijk over mensenrechten, maar saai was het zeker niet. Films, boeken, televisie en muziek, alles kwam voorbij. Kortom, leuk en leerzaam.

Nog goeie muziek?
Dotan was bijzonder. Zijn verhaal over wat hij had gezien in Nigeria was zowel boeiend als
ontroerend. Maar laten we het over de muziek hebben! Dotan liet een paar nummers horen van zijn CD 'Dream Parade', zowel met versterking als akoestisch. Ik kan hier een heel verhaal ophangen over hoe goed ik het vond, maar dat verveelt u waarschijnlijk snel. Ik hou het dus kort en bondig: mijn Spotify-afspeellijst heeft er weer een CD bij!

En als op ’n goede dag?
Deze film werd ter ere van het 10-jarig bestaan van de Amnesty Vrouwenrechtengroep Nijmegen vertoond. De film ging over een islamitische vrouw, met een hoofddoekje, die in de problemen komt met haar baas. Ze doet altijd al haar werk op tijd en meestal ook het werk van een paar collega’s, maar toch komt ze in de problemen. Waarom? Omdat ze een hoofddoekje draagt. Ik ga natuurlijk niet de clou van de film vertellen, daar is ie veel te leuk voor!

Mijn ouders en broertje vonden het een hele leuke avond. Iedereen van Amnesty die ik sprak had er ook erg veel zin in en aan het applaus te horen was het publiek ook dik tevreden. Al met al was het een bijzonder goed geslaagde avond!

 

 

24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

whats amnesty nijmegen facebook-eigenlogo vrouwenrechtengroep facebook

instagram instagram

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form